„Hány karátosak a webáruházban forgalmazott arany ékszerek?”

Arany ékszereink 14 karátosak, 585 ezrelék finomságúak. A színarany, használat közben gyorsan kopik, lágysága miatt nehezen megmunkálható, ezért más fémekkel ötvözik. Az ötvözőfémekkel változtatható az aranyötvözetek színe.

A vörös arany, - manapság divatos elnevezése szerint rozé arany -, létrehozásához ötvöző anyagként több vörösrezet használnak, a fehérarany ötvöző anyaga az ezüst és a palládium.

A 14 karátos sárga, fehér, vörös arany, vagy többszínű arany ékszerek kiskereskedelmi ára megegyező. Mindennapi használatra értékük, keménységük, kopásállóságuk szempontjából a 14 karátos arany ékszerek a legalkalmasabbak.

„Milyen finomságúak az ezüst ékszerek?”

Az ezüst, az aranyhoz hasonlóan igen lágy fém, gyorsan kopik, ezért más fémekkel ötvözik, hogy tulajdonságait javítsák. Az általunk forgalmazott ezüstékszerek 925 ezrelék finomságúak. Ezüst ékszereink nagy része ródium bevonattal készült, ezáltal nem oxidálódnak, nem színeződnek el.

„Mit jelent a ródium bevonat?”

A ródium a platina fémek közé tartozik. Ezüstfehér fém, használatával egy kemény, kopásálló réteg képezhető az ékszereken. A ródiumozás egy galvanizáló eljárás, amely során arany és ezüst ékszereket egy vékony ródium réteggel vonnak be, hogy azok még szebb, világosabb fehér színt kapjanak. Az eljárásnak köszönhetően az ezüstékszerek nem vesztik el fényüket, nem oxidálódnak.

„Mi a különbség a cirkónia és a gyémánt között?”

Az arany és ezüst ékszerek díszítéséhez leggyakrabban cirkónia követ használnak, számtalan színben előállítható. A cirkónia egy szintetikus kő, ami az adott ékszer értékét nem, de szépségét annál inkább növeli. A brill csiszolású gyémánt kiváló utánzata. A mai divat szerint női karikagyűrűkbe is előszeretettel foglalják. Általában csak a foglalás díját kell megfizetni, ami az ékszer teljes árát figyelembe véve nem számottevő összeg.

A gyémánt kristályosodott szén, a természetben található legkeményebb anyag. A gyémánt klasszikus csiszolási formája a briliáns csiszolás, amelynek köszönhetően a kő a lehető legtöbb ráeső fényt visszaveri, így pompázik a legszebben. Az íly módon 57 lapra csiszolt gyémántot nevezik brill kőnek. A gyémánt minősítése az ún. ’4C’ alapján történik: Carat (súly), Colour (szín), Clarity (tisztaság), Cut (csiszolás).

Amiben jók vagyunk

Amiben jók vagyunk

  • Folyamatos kedvezmények
     Törzsvásárlói klub 
  • Szállítási határidő
    kiszállítás akár 48 órán belül
  • 25 éves múlt
    tapasztalat és megbízhatóság